Techmasz
Technologia Jutra
Dzięki technologii opracowanej przez firmę TECHMASZ nowoczesny cukiernik już dziś jest w stanie wkroczyć na szeroki rynek: zarówno przemysłowy jak i rzemieślniczy
Nasza technologia przekracza granice zwykłych oczekiwań, dając możliwość spełnienia każdej zachcianki podniebienia. Bogactwo smaków i barw, od czekoladowych po orzechowe i owocowe, dostępne są bez dodatku cukru, soli, oleju palmowego czy GMO. Dbałość o szczegóły sprawia, że nasza oferta jest skrojona na miarę, uwzględniając potrzeby konsumentów vege i vegan. Wybierając nasze produkty, wybierasz jakość, różnorodność i dbałość o zdrowie.
Mistrzowska Jakość Prostota Obsługi
Technologia
Szanowni Państwo
Wyobraźmy sobie przez chwilę, że na jednym metrze kwadratowym każdy zakład przemysłu cukierniczego, cukiernik, rzemieślnik jest w stanie w prosty sposób stworzyć własną gamę niepowtarzalnych: czekolad, kremów, polew cukierniczych, nadzień oraz past orzechowych słonych i pikantnych i sam decyduje o barwie smaku, oraz rozdrobnieniu.
Dodajmy do tego całkowitą niezależność od producentów tego typu wyrobów zapewniających jedynie cukiernikowi podstawowe smaki dla mało wybrednych konsumentów.
Korzyść płynąca z takiego założenia jest oczywista, a gdy dodamy do tego fakt, że założenie to wiąże się z oszczędnością pieniędzy, oferta firmy Techmasz staje się dla zakładów cukierniczych i rzemieślniczych jeszcze bardziej interesująca.
Jeszcze przed trzydziestoma latami cukiernik czy rzemieślnik trzymał swoje receptury w absolutnej tajemnicy, a wiedza o rzemiośle cukierniczym przekazywana była z pokolenia na pokolenie (lub przekazywana była w gronie cechu cukierniczego) Dziś w epoce globalizacji, wolnego rynku oraz konieczności oszczędzania czasu, coraz częściej korzysta się z gotowych produktów. Firma Techmasz proponuje nowoczesnym firmom cukierniczym alternatywne rozwiązanie tego problemu przy zachowaniu jeszcze większych oszczędności finansowych.
Rozwiązanie proponowane przez zakłady przemysłowe lub dystrybutorów jest łatwe i oszczędza czas, nie oszczędza jednak pieniędzy producenta. Alternatywą dla wysokich kosztów surowców oraz stale powielanych schematów na etapie tworzenia receptury i produkcji jest produkowany przez firmę Techmasz Młyn Kulowy »
Technologia firmy Techmasz jest w stanie spełnić każdą zachciankę podniebienia w pełnej gamie smaków i palecie kolorów czekoladowych, orzechowych, owocowych, miętowych, wytrawnych czy pikantnych. Nasze produkty są bez dodatku cukru, soli, sztucznych aromatów, GMO i oleju palmowego. Skierowane dla wszystkich konsumentów, małych i dużych, vege, vegan, oraz ludzi uprawiających sport.
Dopasowujemy technologię do wymogów nawet najbardziej wymagającego klienta w taki sposób, aby dobrać idealną konsystencję, smak oraz rozdrobnienie i lepkość- nawet poniżej 20-tu mikronów.
Założyciel TECHMASZ
Michał Alaba
Techmasz ®
Odkryj potęgę innowacji w przemyśle i rzemiośle
Nasza unikatowość leży w indywidualnym podejściu i tworzeniu nowej gamy produktów, które naprawdę się wyróżniają
Młyn Kulowy
Pracuje 24 h na dobę
Technologia dostosowana do wymogów nawet najbardziej wymagającego klienta!
Młyn Kulowy jest to urządzenie do produkcji kremów, polew, czekolady, nadzień, past w całej gamie smakowej i palecie kolorów w wersji cukrowej oraz bez dodatku cukru o rozdrobnieniu 50-15 mikronów w. Niespotykane rozwiązania techniczne młyna daje możliwość mycia wodą i przechodzenia z ciemnej masy na białą lub kolorową.
Dzięki takiemu rozwiązaniu technicznemu zakład nie jest ograniczany do produkowania jednego rodzaju masy i nie musi posiadać kilku urządzeń tego typu, aby produkować ww. asortyment. Panel LSD oraz program pracy automatycznej czyni prace maszyny prawie bez obsługi, urządzenie może pracować 24h na dobę.
Wszystkie maszyny zostały wykonane ze stali nierdzewnej przeznaczonej do budowy maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Produkty młyna kulowego są w stanie sprostać nawet najbardziej wymagających podniebieniom.
Produkcja pralin, tortów, wafli, markiz, rurek waflowych, pierników, ciastek, i innych wyrobów cukierniczych staje się znacznie wydajniejsza i tańsza.
Producent zachowuje przy tym niezależność od powielanych przez przeciętne zakłady cukiernicze schematów.
Nasz zespół jest w stanie dobrać technologię pod dany produkt cukierniczy.